Zo gaat werken in 2019 veel minder als hard werken voelen

Hoe was jouw kerstvakantie? Uitgerust? Heb jij ook dat nu al die ’storm & drang’ pffff te snel gaat? Nog even behoefte om nog even rustig aan te kijken wat zich langzaam wil ontkiemen?

In mijn kerstvakantie deden we een spel, waarbij ik werd uitgenodigd om te vertellen over een 10+ moment. Naast de liefde voor mijn vrouw en kinderen kwam bij mij naar boven dat ik me een 10+ voel als ik systemisch werk.

Omdat ik dan echt op het scherpst van de snede totaal aanwezig kan zijn met mijn kracht en mijn kwetsbaarheid. Dat gun ik jou ook! Vol ons meesterschap leven, ons eigen unieke talent. In het systemische werk mag ik een kanaal zijn, een instrument als je wil van het leven zelf. Van een veld, van een krachtbron die in ons allemaal aanwezig is.

Leef de liefde

Mijn workshop ‘Leef de Liefde’ zaterdag a.s. is helemaal volgeboekt. Mooi hoor dat we dat in het nieuwe jaar als eerste willen laten ontkiemen. We hebben daarom nog een extra workshop ‘Leef de Liefde’ gepland op zaterdag 2 maart.

Intuïtief Systemisch Coachen

Komende week hebben we 3 belangrijke workshops gepland om jou werk diepgaand te inspireren in 2019, maar…

LET OP! Dit kan grote onafhankelijkheid, vrijheid, scherpte, liefde en ondernemerschap veroorzaken!

Donderdag 17 januari. dagworkshop ‘Intuïtief Systemisch Coachen & Het Nieuwe Opstellen

Altijd al systemisch werk willen leren?

  • Om er je eigen coachingspraktijk mee te starten of mee uit te breiden?
  • Of wil je gewoon als coach dat het begeleiden van je clienten wat minder als hard werken gaat voelen.
  • En wat minder zwaar misschien ook omdat je je client nergens meer van hoeft te redden.
  • Omdat je niet verantwoordelijk bent voor diens proces. Kom dan.

Of donderdag 31 januari een avondworkshop ‘Intuïtief systemisch coachen – het nieuwe opstellen’ in Bilthoven (naast Utrecht).

Voor beide workshops heb ik een leuke korting voor je bedacht. Als je op donderdag 17 januari of op donderdagavond 31 januari met z’n tweeën naar de workshop komt krijg je samen een leuke korting EN ontvang je beiden mijn nieuwe boek Het Nieuwe Opstellen – Intuïtief Systemisch Coachen (met een persoonlijke boodschap). Als je op 31 januari na je werk samen naar Bilthoven komt kun je bijvoorbeeld nog even een hapje eten (we zitten in het centrum, maar wel gratis parkeren) om daarna de workshop volgen. Zo maak je er echt een leuke avond van. 🙂

Geld Verdienen met je Roeping

 Zaterdag 20 januari ‘Geld verdienen met je roeping’

  • Transformeer in een dag, dat wat je onbewust tegenhoud om met meer bezieling, meer impact te gaan werken en meer winst te behalen.
  • Dichter bij jezelf en dichter bij de klant.
  • Herontdek jouw meesterschap, jouw magneetkracht.
  • Gebruik je kwetsbaarheid als krachtbron voor je bedrijf.
  • Durf jij dit? Wil je dit echt? Werken vanuit je bezieling? Kom dan.

Het Nieuwe Opstellen

 Het klassieke opstellen was nog onbewust loyaal aan het veld van de psychotherapie (en ook dat van de kerk). De cliënt moest geholpen worden. Er moest iets opgelost. De cliënt moest gered worden. Alsof er fundamenteel iets niet goed was. Toen familieopstellingen net opkwamen in de jaren tachtig/negentig, waren bijna alle opstellers afkomstig uit de psychotherapie. Ze lieten hun cliënten niet zelf bewegen in een opstelling. Als opsteller werkte je hard en zorgde voor alle beweging, je zette alle mensen neer en liet hen vervolgens bewegingen maken.

In die tijd merkte Bert Hellinger – de grondlegger van familieopstellingen – al op dat het veld als het ware ook vanuit zichzelf kan bewegen. Vanuit die constatering trainde hij zichzelf meer en meer om wat hij noemde de beweging van de ziel waar te nemen. Hij liet de vragensteller (cliënt) en de representanten vanuit zichzelf bewegen, omdat zij vaak beter konden voelen waar de beweging zat dan de opsteller zelf. En zo werden de representanten tegelijkertijd zelf ook wijzer.

De essentie van familieopstellingen is dat we verborgen verhalen zichtbaar maken. Dat wat niet gezien is, dat wat er niet mocht zijn, mag er nu zijn. Omgekeerd probeerden we in het oude opstellen de zogenaamde weeffouten in het verleden van de cliënt te herstellen. In het nieuwe opstellen doen we dat nu juist niet. Alles mag er nu zijn, ook dat wat niet helder is. Dat is wat we bedoelen met het verborgene.

Van redder naar een onafhankelijke rol vanuit compassie. Dit betekent voor de opsteller een verschuiving van een soort medelijden hebbende, reddende rol, naar een onafhankelijke rol vanuit compassie. Hiermee laten we de resonantie tussen de cliënt en het systeem intact. We stappen er niet in en denken niet: ‘het moet beter, het leven is niet goed, we moeten het beter maken.’ Want wie zijn wij om er wat van te vinden? De orde die het veld aangeeft is goed. Voor de cliënt betekent dit dat hij zich ondersteund voelt in zijn kracht, dat hij het lot wil omarmen en uit het oude zielige verhaal wil stappen naar meer voluit leven.

Dat is ook wat ik je toewens voor 2019, meer voluit leven!

PS. En als je meer over de theorie van Intuïtief Systemisch Coachen wilt leren raad ik je aan om m’n nieuwe boek Het Nieuwe Opstellen – Intuïtief Systemisch Coachen te lezen. Via de link is er ook een GRATIS inkijkexemplaar beschikbaar.

 

 

 

 

 

OPSTELLINGEN ONTDEKKEN?

Ervaar thuis de kracht van intuïtief systemisch coachen en maak een doorbraak in werk, liefde en leven.

Download nu het thuisgids Thuisgids Opstellen. Dan ontvang je ook elke twee weken onze inspiratiemail.

 

 

 

 

 

[et_bloom_inline optin_id="optin_2"]

Gerelateerde Berichten

Lezen

Het Nieuwe Opstellen

Meer info >>

Geld Verdienen met je Roeping

Meer info >>

Van Spanning naar Spirit

Meer info >>

Luisteren

Muzieklijst

Er is een lijst op spotify waar Hylke ook nummers in zet die hij mooi vindt. De lijst heet Terug in je Lijf.

De metamorfose Podcast

Iris Sturgeon maakt de Metamorfose Podcast. Zij heeft een interview met Hylke gehad en deze is terug te luisteren via deze link.

Kijken

YouTube

Om alvast meer materiaal te bekijken kan je een kijkje nemen op ons Youtube kanaal.