Onderga een levensveranderende transformatie

Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen

 Leer het vak familieopstellingen en (her)ontdek je eigen kracht, liefde en wijsheid

Twijfel je nog of de jaaropleiding de juiste stap voor jou is? Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek met Karin in om je vragen en verwachtingen te bespreken. Ze helpt je graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw persoonlijke en professionele groei.

Waarom een opleiding Familieopstellingen?

Je bent altijd hard aan het werk, constant bezig om problemen op te lossen, zowel voor jezelf als voor anderen. Dit geldt zowel thuis, in je persoonlijke leven, als op je werk. Je bent coach, trainer, psycholoog, therapeut, manager, ouder of gewoon een ondernemend persoon en je merkt vaak dat je inspanningen niet het gewenste resultaat hebben. Ergens voel je dat dit anders moet kunnen.

Misschien loop je in je eigen leven tegen allerlei uitdagingen aan en voel je je overweldigd door de constante druk om alles op te lossen. Je worstelt met het balanceren van je persoonlijke en professionele leven en verlangt naar een manier om jezelf en/of je cliënten beter te begrijpen en te coachen. Je voelt een diepe behoefte om meer verbinding te maken met jezelf, de wereld en je kinderen, maar je weet niet waar je moet beginnen.

De wens om deze vicieuze cirkel te doorbreken en te zoeken naar manieren om meer in contact te komen met je innerlijke wereld en de mensen om je heen is groot. Je verlangt ernaar om niet alleen professioneel, maar ook persoonlijk te groeien en echt de diepte in te gaan om je uitdagingen aan te pakken en op te lossen.

Ga mee op een innerlijke reis

Wij geloven dat persoonlijke ontwikkeling de basis vormt voor professionele groei. Daarom willen wij alleen werken met een gecommitteerde groep mensen, die echt tijd willen vrijmaken voor zichzelf, hun relaties en het ontdekken van hun innerlijke wijsheid.

Onze opleiding start slechts één keer per jaar. Er is maar één groep in deze bijzondere opleiding. Een groep waarin alle thema’s, het leren van het vak en het doorlopen van je eigen proces aan bod komen.

Kortom we nemen je mee op een transformerende reis in jezelf, voor je werk, je liefde, je gezondheid en onze maatschappij. We leren je tegelijkertijd familieopstellingen, organisatieopstellingen, ziekteopstellingen, relatieopstellingen, en maatschappelijke opstellingen begeleiden en nog veel meer.

Het meest waardevolle cadeau aan mijzelf! Eentje die ik echt iedereen aan kan bevelen. Of je nu een coach, psycholoog, hulpverlener bent, of gewoon echt alleen voor jezelf, het maakt niet uit. De opleiding is echt next-level in zelfontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Waardevol, intens, confronterend, wonderschoon en life changing!

Diana 
Diana

Ik weet nog dat ik de eerste dag kritisch om me heen keek, omdat ik een grote groep cursisten niet had verwacht, maar ik ben blij dat ik gebleven ben. Hylke kan moeiteloos space holden en verantwoordelijkheid leggen waar het hoort. Daarnaast past Hylke’s aanpak met ‘Het Nieuwe Familieopstellen’, zijn team en opleiding helemaal bij mij. Het heeft mij meer vertrouwen gegeven in wat zich aandient en in mijn intuïtie. Ik ervaar nu meer innerlijke vrijheid, voel meer stevigheid in mezelf, heb veel veel opruimwerk en processen doorlopen, en heb vriendschappen voor het leven gesloten. Zeker een aanrader!

Veerle 
Veerle

Één van de mooie dingen die ik heb geleerd in je Jaaropleiding: je bent gelijk aan elkaar! Theoretisch wist ik dat misschien wel, maar om het ook echt in mijn lijf te voelen maakt een enorm verschil in hoe ik wel of niet een verbinding aan ga. Hoe vaak maakte ik mezelf kleiner of groter dan een ander door labeltjes en verwachtingen in te vullen. We zijn even mooi, even uniek en even wijs.

Lieneke 
Lieneke

Het Nieuwe Opstellen

De nieuwe opstellingen methode heb ik, geïnspireerd door mijn leraar Bert Hellinger, de afgelopen 15 jaar ontwikkeld en al met veel succes ingezet en toegepast bij duizenden mensen. De essentie van Het Nieuwe Opstellen is dat we gaan ontdekken welke innerlijke krachtbronnen, ‘schatten’ verscholen liggen in onze dagelijkse vraagstukken en de daarbij behorende belemmeringen. Carl Jung noemde deze krachtbronnen ‘archetypen’. Dit zijn universele leven gevende principes, waarden, kwaliteiten en talenten die je in jezelf kunt aanboren. Ze liggen verscholen onder allerlei oude overtuigingen die je -onbewust- hebt meegekregen van je ouders, grootouders en voorouders en je opvoeding. Met Het Nieuwe Opstellen gaan we dus schatgraven, op zoek naar jouw krachtbronnen! 

– Hylke Bonnema –

Wie ben ik?

Ik ben Hylke en een van de meest krachtige dingen die ik ooit in mijn leven heb ervaren is familieopstellingen. Dat is ook de reden dat ik het zelf ben gaan leren. Ik zal nooit vergeten dat ik tijdens een opstelling in één keer zag dat al mijn gedoe in mijn werk, liefdesleven en gezondheid te maken hadden met allerlei verborgen emoties uit mijn familiegeschiedenis.

Sindsdien geef ik al 25 jaar les in deze prachtige methode en heb ik vele mensen en organisaties geholpen om hun leiderschap te ontwikkelen en hun ware potentieel te ontdekken.

Van huis uit ben ik psycholoog, maar tijdens mijn studie kwam ik in contact met het systemische werk van Bert Hellinger – de grondlegger van het Systemische Werk – en heb ik intensieve trainingen bij hem gevolgd. Ook heb ik zijn werk doorontwikkeld in het Nieuwe Opstellen.

Ik wil jou uitnodigen om jouw oprechte liefde, daadkracht en wijsheid in je leven, werk en relaties vol te gaan leven. Ik wil je aansporen om in je leiderschap te gaan staan en om je trauma’s te gebruiken als inspiratiebron.

In deze video leer je mij wat beter kennen

De meest intuïtieve opleiding van Nederland

De Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen is – in de woorden van enkele oud deelnemers – ‘De diepste reis die je ooit gaat maken: de reis in jezelf’.

Wij geloven dat je anderen alleen in hun reis kunt helpen, door deze reis eerst helemaal zelf te maken.

In tien 2-daagse lntensives, met ieder een eigen thema, leg je de weg van buiten naar binnen helemaal af. Zo transformeer je je innerlijke blokkades naar inspiratie. Ga je van vastzitten naar stromen, van angst naar liefde en van verwarring naar wijsheid.

Deze opleiding is niet alleen bedoeld voor mensen die het coachvak willen leren, maar voor iedereen die dieper vanuit zijn intuïtie wil werken en zich persoonlijk wil ontwikkelen.

We benaderen intuïtie niet als iets vaags, maar als een scherp innerlijk weten, een diep contact met de natuur, en een instinctief begrip dat nodig is om onze wereld en toekomstige generaties te ondersteunen.

Opstellen is een prachtig en diepgaand vak dat je alleen echt kunt omarmen door het te doen. Leren door ervaring staat centraal bij de Academie voor Opstellingen.

9,4

Gemiddelde beoordeling

1000

Enthousiaste afgestudeerden

25

Jaren ervaring

Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen

Een transformerende reis

In deze opleiding ga je het vak van Familieopstellingen en Intuïtief Systemisch Werken leren. De kern van systemisch werk ligt in het helen op zielsniveau en het herstellen van verbindingen, niet alleen binnen individuen, maar ook in de bredere maatschappelijke context.

In de eerste Intensive worden intervisiegroepen samengesteld (op basis van regio). Deze intervisiegroepen komen minimaal 1 keer een dagdeel tussen de intensives samen. 

In het totaal zijn er tien intensives van twee dagen. In iedere Intensive besteden we aandacht aan de 3 pijlers van onze opleiding:

 • Professionele ontwikkeling:
  Van individueel coachen naar het werken met teams, organisaties en groepen, online en offline.
 • Persoonlijke ontwikkeling:
  Jouw coachvragen van dat moment over jouw leven, werk, ondernemerschap en gezondheid.
 • Menselijke ontwikkeling (theorie/overdracht):
  Van geboorte, peuter-/kleutertijd, man/vrouw wording, jouw missie naar leren sterven en spiritualiteit.

In mijn systemische werk zie ik elke dag opnieuw hoe het kennen van je herkomst ervoor zorgt dat je je eigen unieke plek kunt innemen. Door deze opleiding te volgen, investeer je niet alleen in je eigen groei, maar draag je ook bij aan de transformatie van anderen en onze samenleving als geheel.

Deze opleiding is voor jou

N

als je meer bezieling wilt in je werk en in je leven;

N

als je wilt leren anderen of jezelf te coachen;

N

als je merkt dat werk steeds meer energie kost;

N

als je voelt dat praten niet langer de oplossing biedt;

N

als je je klanten op een dieper niveau wilt helpen.

Praktische informatie

 Data:

 • De Opleiding bestaat uit 10 x 2-daagse Intensives.
 • De eerste Intensive vindt plaats op maandag 7 en dinsdag 8 oktober 2024.
 • We starten elke dag om 10:00 (inloop vanaf 9:30) en eindigen de dag rond 17:30.
 • Data:
  1. 7 en 8 okt 2024
  2. 18 en 19 november 2024
  3. 20 en 21 januari 2025
  4. 3 en 4 maart 2025
  5. 14 en 15 april 2025
  6. 19 en 20 mei 2025
  7. 30 juni en 1 juli 2025
  8. 1 en 2 september 2025
  9. 6 en 7 oktober 2025
  10. 17 en 18 november 2025

Locatie:

 • Hofkerk te Amsterdam, Linneaushof 94.
 • Nabij snelweg, openbaar vervoer op loopafstand.
 • Parkeergarage Middenweg 69 ligt op ongeveer 3 minuten loopafstand

Investering:

 • € 5.750,- (excl. btw).
  Gespreid betalen in 10 opeenvolgende termijnen is mogelijk via de betaalpagina. Hierbij worden extra administratiekosten in rekening gebracht.

Dit bedrag is inclusief koffie/thee/water en koekjes. Je kunt zelf je lunch meenemen of ergens lunchen in de buurt.

Bonussen

 • Toegang tot onze online leeromgeving met:
  • Een videotraining van 5 lessen met de blaadjesmethode;
  • 5 Online sessies uit mijn webinars;
  • 4 Meditaties (vooroudermeditatie, meditatie voor coaches, en meer);
  • De basistheorie Intuïtief Systemisch Werk over thema’s zoals intimiteit, kinderen en ouderschap, verborgen loyaliteiten, je roeping, en meer.
 • Gratis deelname aan mijn Live Online Training (t.w.v. €797,-) die in januari 2025 van start gaat.

Het fundamenteel herstellen van de verbinding met jezelf, elkaar en de natuur. Dat is waar systemisch werk voor bedoeld is. Samen gaan we daarmee aan de slag, zodat we dit ook kunnen delen met onze naaste omgeving en onze cliënten om zo te werken aan een betere samenleving.

Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen is geschikt voor iedereen die ernaar verlangt om in zijn of haar leven echt de diepte in te gaan. Dit geldt als coach, therapeut, psycholoog, of manager, maar ook als ondernemer, ouder of gewoon als mens.

De ervaring leert dat ook mensen die niet willen coachen, hebben ervaren dat ze de ontwikkeling die ze tijdens de Jaaropleiding hebben doorgemaakt in hun persoonlijke en zakelijk leven kunnen inzetten.

Je bent een ervaren coach

Ik wil niets liever dan jou als ervaren coach verder helpen je te bekwamen in het coachvak, Ik wil jou ook vooral leren hoe je (nog) meer kunt ontspannen, in je sessies, door jezelf te zijn en impact te hebben voor jezelf, je cliënten en voor de wereld. Maak je geen zorgen over het niveau van de opleiding door de combinatie tussen beginnende en ervaren coaches. De meer ervaren coaches ervaren dit juist als heel fijn. Dit is wat ik vaak terugkrijg van oud-cursisten: ‘Het was zo fijn dat ik mocht leren minder hard te werken, achterover te leunen en de cliënt zelf het werk te laten doen.’

Je bent een beginnende coach

Daarnaast wil ik – als jij beginnend coach bent – jou meteen het vak goed leren, zodat je niet in de valkuil stapt om te veel je best te gaan doen, jezelf uit te zetten en modellen/recepten over je cliënten en je eigen intuïtie heen te leggen. Kortom, de bekende valkuilen van wat we het hulpverlenerssyndroom noemen; vanuit vroege onbewuste kindervaringen jezelf vastzetten in ‘pleasend’ je best doen. Hoe kan jouw cliënt leren op zichzelf en het leven te vertrouwen als jij dat niet doet en alleen uit controle handelt? Hoe mooi is het als je bewust samen met je cliënt mag transformeren? Leren en groeien doe je samen. Dus ook als je nog geen of nog niet zoveel ervaring hebt, is onze opleiding voor jou een goede keuze.

 Je bent geen coach

Wanneer je geen coach bent, wil ik jou uitnodigen om jouw oprechte liefde, daadkracht en wijsheid in je leven, werk en relaties vol te gaan leven. Ik wil je aanmoedigen om in je leiderschap te gaan staan en je trauma’s als inspiratiebron te gebruiken. Tijdens de Jaaropleiding ga je jezelf op een diep niveau persoonlijk verder ontwikkelen, waardoor je in staat bent om echt verbonden te zijn met jezelf, je relaties en je omgeving. Oud-cursisten die geen coach zijn, geven aan dat deze Jaaropleiding ook voor hen een transformerende reis is geweest die voor iedereen waardevol is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je alleen een ‘vak’ leert.

Intensive 1, 7 en 8 oktober 2024
Inspirerende kick-off; kennismaken, lijf, basistheorie, voelen & intuïtie
In deze eerste intensive leren we elkaar, onszelf en ‘het wetende veld’ van de familieopstellingen (opnieuw) verkennen. We onderzoeken jouw intentie voor de komende anderhalf jaar.

Intensive 2, 18 en 19 november 2024
Jouw basishouding
In deze intensive gaan we in op wat en hoe je in een juiste basishouding kan zitten, voor je werk, je liefde, je gezondheid en je leven. Dit is het fundament om authentiek en ontspannen te kunnen werken en leven. Het gaat over ‘rapport’ maken, je wezenlijk verbinden met jezelf en met de ander.

Intensive 3, 20 en 21 januari 2025
Jezelf en anderen systemisch coachen
Hoe zorg je ervoor dat je niet ‘verstrikt’ raakt in het verhaal? Hoe blijf je bij jezelf? Hoe zorg je dat je naast de rollen die je speelt ook echt in verbinding blijft? Hier gaan we 1-op-1 met elkaar systemisch coachen en leer je meteen al moedig zeggen wat je zelf voelt.

Intensive 4, 3 en 4 maart 2025
1 op 1 familieopstellingen met blaadjes
In deze intensive gaan we dieper in op onze persoonlijke thema’s met behulp van vloerankers, de meest effectieve 1-op-1 coaching methode. Daarnaast gaat het over jouw ontwikkeling als volwassene in de liefde. Ons vaders-dochter of moeders-zoon thema.

Intensive 5, 14 en 15 april 2025
Relatieopstellingen
In deze intensive mag je als je een partner hebt, deze de eerste dag van deze intensive verwelkomen. We gaan met stellen werken in relatiecoaching. Intieme relaties kun je zien als een ontmoeting tussen mensen, maar ook als een ontmoeting tussen twee systemen en zelfs als een ontmoeting tussen twee zielen.

Intensive 6, 19 en 20 mei 2025
Jouw bezieling in werk
In deze intensive gaan we systemische dynamieken in werk onderzoeken. Denk hierbij aan vragen over je loopbaan, je ondernemerschap, je roeping en je inkomen. We gaan Intuïtief Systemisch Coachen met behulp van tekenopstellingen en verkennen ook het werken met poppetjes, thee-/koffiekopjes, stoelwisseling, gesprekstechnieken en visualisaties.

Intensive 7, 30 juni en 1 juli 2025
Organisatieopstellingen
In deze intensive staan organisatie-, loopbaan-, team-, sales- en marketingopstellingen centraal. Vraagstukken rondom werk en bedrijf worden sterk onder de loep genomen. Ook is er voor jou ruimte om een bedrijf uit te nodigen voor een live opstelling.

Intensive 8, 1 en 2 september 2025
Maatschappelijke opstellingen
In deze intensive kijken we naar de huidige wereldproblematiek, vooral om onze kinderen en kleinkinderen te helpen. Er is ruimte om een maatschappelijke organisatie uit te nodigen (politiek; NGO’s; ministeries etc.). Daarnaast gaan we aan de slag met de kunst van het verwelkomen van een groep. Ook gaan we in deze intensive veel zelf aan de slag in het werken met groepen en doen we supervisie opstellingen.

Intensive 9, 6 en 7 oktober 2025
Rouw, sterven en spirituele opstellingen
In deze intensive gaan we werken met de grootste velden, spirituele velden. Denk hierbij aan opstellingen over de aarde, maar ook aan werken met de dood en andere spirituele systemen. Want in alle coaching en ontwikkeling is leren loslaten cruciaal! In deze intensive gaan we veel groepen begeleiden.

Intensive 10, 17 en 18 november 2025
Afsluitingsceremonie
De laatste intensive staat in het teken van integreren, de vervolgstappen, de eindopdracht en afscheid. Nu is voor jou de tijd gekomen om dit werk helemaal zelfstandig de wereld in te gaan zetten, jouw boodschap uit te dragen en uit te spreken. Een groter podium te zoeken en meer aan marketing te gaan doen.

Na afloop van de Opleiding…

 • Heb je zelf familieopstellingen begeleid in 1-op-1 sessies en in groepen;
 • Ben jij Intuïtief Systemisch Coach voor jezelf en je klant;
 • Heb je een diepgaand inzicht in jezelf en je ondernemerschap gekregen;
 • Heb je ervaren hoe familieopstellingen in uiteenlopende situaties en gebieden gebruikt kunnen worden;
 • Kun je jezelf en anderen in hun kracht zetten met behulp van Het Nieuwe Opstellen;

 • Heb je zelf de transformerende werking van opstellingen ervaren en pluk je er zelf de vruchten van in je persoonlijke en werkzame leven.

Certificering

Je krijgt na het afronden van onze opleiding het certificaat van opsteller. Hiervoor gelden bepaalde eisen zoals aanwezigheidsplicht, bijwonen van intervisie-bijeenkomsten en een eindwerkstuk. Opstellen wordt op steeds meer plekken ingezet. Ook als je besluit geen opsteller te worden, is onze opleiding een enorme persoonlijke en professionele verrijking.

Accreditatie

Onze Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen is geaccrediteerd door de KTNO en NOBCO. Aan de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen zijn 102 PE uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Met deze PE punten kunnen NOBCO coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA assessmentprocedure, ter verkrijging van het certificaat van EMCC Foundation, Practitioner, Senior Practitioner of Master Coach.

Accreditatie

Onze Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen is geaccrediteerd door de KTNO en NOBCO. Aan de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen zijn 102 PE uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Met deze PE punten kunnen NOBCO coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA assessmentprocedure, ter verkrijging van het certificaat van EMCC Foundation, Practitioner, Senior Practitioner of Master Coach.

NOBCO PE punten

Voor wie is deze Jaaropleiding bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die bereid zijn om met een open hart hun eigen proces aan te gaan en hun eigen waarheid onder ogen te komen:

 • De Pioniers: Mensen die hun leiderschapskwaliteiten willen ontwikkelen en bereid zijn om zelf verantwoordelijkheid te nemen.
 • De Gevoeligen: Degenen die diep voelen en een sterke verbinding hebben met zichzelf, en op zoek zijn naar meer contact hun intuïtie.
 • De Rationelen: Succesvolle professionals die erkennen dat er meer is dan alleen logica, en die openstaan voor het verkennen van nieuwe benaderingen.
 • De Zoekers: Mensen die nieuwsgierig zijn en voelen dat er meer uit het leven te halen valt dan ze op dit moment ervaren.
 • De Avonturiers: Mensen die persoonlijke groei en ontwikkeling zoeken en die verlangen om de wereld te verbeteren.

Kortom, deze opleiding is voor jou als je diep van binnen een roep voelt en klaar bent voor een volgende stap in je leven.

Wie moet misschien even wachten?

Deze Jaaropleiding kan een diepgaande en intense ervaring zijn. Het is mogelijk niet geschikt als je:

 • Op zoek bent naar een ‘quick fix’: Als je niet bereid bent om een commitment aan te gaan voor een diep transformatie proces en liever van workshop naar workshop blijft hoppen.
 • Niet bereid bent om diep te kijken: Als je niet de confrontatie met jezelf, je eigen patronen en overtuigingen, aan wilt gaan, en verwacht dat iemand anders je komt redden.

We willen dat je je veilig en comfortabel voelt gedurende de opleiding. Als je twijfelt of dit de juiste keuze is voor jou op dit moment, neem dan gerust contact met ons op. We kunnen samen beoordelen of dit de juiste tijd is voor jou om deze uitdaging aan te gaan, of dat het misschien beter is om te wachten tot je er klaar voor bent.

Eerdere deelnemers over de Jaaropleiding Familieopstellingen

Raymond

Jantje

Daniel

Josephine

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Kijk dan hieronder bij de veelgestelde vragen of stel je vraag via de helpdesk (rechtsonder).

Vooropleiding & Kennis

Hoe weet ik of de Opleiding geschikt is voor mij?

De Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen is bedoeld als zowel professionele opleiding als voor persoonlijke ontwikkeling. Het is belangrijk dat je bereid bent om met een open hart je eigen proces aan te gaan en je eigen waarheid onder ogen te komen. Het leren van de methode begint bij jouw eigen kracht en waarneming. Als je twijfelt of de opleiding geschikt is voor jou, staan we klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Maak dan even een belafspraak met Karin via 06 – 40 24 9 042 of mail via info@familieopstellingen.nl, dan kijkt zij samen met jou wat de beste route is.

Moet ik een specifieke vooropleiding of kennisniveau hebben om de Jaaropleiding te kunnen volgen?

Om de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen te volgen, heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Het denk- en werkniveau ligt op HBO-niveau, maar belangrijker is dat je met een open houding deelneemt, zelfs als je al ruime ervaring hebt in het werkveld. Het is niet vereist dat je bekend bent met familieopstellingen, maar het is wel prettig als je al kennis hebt gemaakt met Hylke tijdens een van de webinars of workshops. Wel is het een vereiste dat je stappen hebt gezet in je persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld door te kunnen reflecteren op je eigen gedrag.

Groep & Activiteiten

Hoe kan ik me het beste voorbereiden?
Neem mee wat jou comfortabel maakt. Dekentje, evt. warme sokken. Verder hoef je niks voor te bereiden.

Hoe groot is de groep?

De groep bestaat uit maximaal 75 deelnemers. We begrijpen dat sommige mensen zich hier op voorhand wat bezorgd over kunnen maken, maar dat is totaal niet nodig. We creëren altijd een intieme en veilige omgeving, waarin persoonlijke groei kan plaatsvinden. Door de locatie, het programma en dat we veel in kleine groepjes werken (3-5 mensen) ontstaat er al heel snel een intieme sfeer waarin we heel diep met elkaar kunnen werken. In de praktijk blijkt een wat grotere groep juist vaak een voordeel te zijn en het is ook echt geweldig om grote opstellingen te kunnen doen.

Hoe ziet de groepssamenstelling eruit?

De Jaaropleiding is geschikt voor alle mensen, ongeacht genderidentiteit of -expressie. Hoewel er meer vrouwelijke deelnemers zijn, verwelkomen we iedereen die zich geroepen voelt om deel te nemen. De leeftijd van deelnemers varieert van 25 tot 75 jaar, met een gemiddelde leeftijd tussen de 40-55 jaar. Iedereen is welkom ongeacht achtergrond of ervaring met familieopstellingen. We geloven juist dat de diversiteit in de groep bijdraagt aan een rijke en waardevolle ervaring voor iedereen.

Krijg ik een certificaat?

Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Als je voldoet aan de voorwaarden voor accreditering, kun je dit certificaat gebruiken om bijscholingspunten te krijgen bij de NOBCO. Dit kan bijdragen aan de groei van je professionele ontwikkeling en kan van grote waarde zijn voor je carrière in coaching of aanverwante gebieden.

Wat is de studiebelasting?

De opleiding bestaat uit 20 lesdagen van 10:00 – 17:30 (met 1 uur lunchpauze, totaal 130 uur studiebelasting). Tussen de intensives door kom je minimaal 1 keer bijeen met je intervisiegroep (bij voorkeur een dagdeel). Vanaf intensive 3/4 ga je oefenen, wat zorgt voor een betere voorbereiding aan het einde van de opleiding. Om meer theoretische kennis op te doen, raden we aan om boeken te lezen van de literatuurlijst die je na de eerste intensive ontvangt.

Wat is het verschil tussen de 4-daagse school en de Jaaropleiding?
In de 4-daagse School ga je stap voor stap, dag voor dag diep op alles in om zo te leren hoe je 1-op-1 sessies kunt doen. Er is ook ruimte om ook alles te integreren in je eigen leven. In de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen leer je opstellingen begeleiden op vele mogelijke manieren, in vele mogelijke situaties. Tijdens deze Opleiding leer je echt alles over familie- en organisatieopstellen én maak je een diepe, persoonlijke reis.

Bereikbaarheid & Vervoer

Hoe zit het met de bereikbaarheid/parkeergelegenheid van de locatie?
De Hofkerk in Amsterdam ligt gunstig gelegen nabij uitvalswegen. Parkeren in de buurt is beperkt mogelijk en kost € 3,- per uur. De dichtstbijzijnde parkeergarage (Middenweg 69) ligt op 3 minuten loopafstand.

Ik kom met het Openbaar Vervoer.
De Hofkerk is gevestigd aan het Linneaushof 94 in het oosten van Amsterdam. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bij halte Hogeweg kun je met tram 19 of de bussen 41 en 287 uitstappen. Vanaf daar ben je in 2 minuten lopen bij de kerk.

Reserveren & Annuleren

Ik wil graag een optie op deze opleiding, kan dat ook?
Ja, dat kan. Stuur dan een mailtje naar Karin (info@hylkebonnema.nl).

Ik ben nog niet zeker of ik me nu al wil aanmelden. Wat is de uiterste datum waarop ik me kan inschrijven?

Je kunt je tot kort voor de start van de opleiding nog aanmelden, maar we willen je er wel op wijzen dat onze opleiding snel volloopt. Als je graag wilt deelnemen, kan het wachten met inschrijven tot het laatste moment leiden tot teleurstelling als de opleiding vol blijkt te zijn. Door je nu aan te melden, verzeker je jezelf van een plek en kun je je voorbereiden op een leerzame en waardevolle ervaring die je professionele en persoonlijke groei zal bevorderen.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?
Die liggen vast in onze Algemene Voorwaarden.

Wat als blijkt dat de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen toch niet de juiste weg voor mij is?

Als lid van de NRTO houden we ons aan de door hen gestelde algemene voorwaarden. Tegelijkertijd begrijpen we dat het kiezen van onze opleiding een significante beslissing is, zowel qua tijd als financieel. Het is essentieel dat deze keuze goed aanvoelt voor beide partijen. Mocht je na het eerste blok concluderen dat de opleiding niet de juiste match voor je is, dan is het mogelijk om afscheid van elkaar te nemen. In dit geval ontvang je je investering terug, minus de kosten van het eerste blok en administratiekosten. Wel vragen we je om met Hylke te bespreken waarom de opleiding niet bij je past, zodat we kunnen blijven leren en verbeteren. Op deze manier verzekeren we dat je niet onnodig vastzit aan een keuze die achteraf niet goed voor je blijkt te zijn.

Wat als de Jaaropleiding niet door kan gaan, krijg ik dan mijn geld terug?

Net als bij annulering van onze andere programma’s, hopen we dat je kiest voor een voucher. Maar geld retour mag ook. Overigens gaat de opleiding alleen niet door bij onvoldoende deelnemers, maar dat is de afgelopen 25 jaar nog nooit gebeurd

Financieel

Hoe zit het met de betaling en de kleine lettertjes?
Je kunt via de site betalen met iDeal. Er zijn geen kleine lettertjes, al zijn uiteraard wel onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Zijn er verder nog bijkomende kosten?
Nee. Wel vragen we je om je eigen lunch mee te nemen (lunchen in de omgeving is ook mogelijk). Koffie, thee, water en wat lekkers zijn voor onze rekening.

Kan ik gespreid betalen?
Ja, dat is zeker mogelijk! Op de betaalpagina kun je de keuze maken tussen betaling in één keer of gespreid betalen. We willen je er wel op wijzen dat er extra kosten verbonden zijn aan het gespreid betalen. Dit kan echter wel een uitkomst bieden als je het totaalbedrag niet in één keer kunt betalen.