Dit zijn wij

Zoals binnen, zoals buiten. Wij leven in al onze kwetsbaarheid onze eigen zoektocht en ons vakmanschap. Bezieling is wat ons bindt. De organisatievorm is daaraan volgend. We gebruiken regelmatig onze eigen werkvorm intern om de koers mede te bepalen. Werk is liefde zichtbaar gemaakt. Dat geldt voor ons allemaal en ook altijd blijven leren en onderzoeken. We kijken er naar uit persoonlijk contact met je te maken.

Hylke Bonnema

Hylke Bonnema

Opleider & Opsteller

Hylke Bonnema is psycholoog en leerde het vak van Bert Hellinger – de grondlegger van het Systemisch Werk – zelf, waarna hij het doorontwikkelde. Met het Nieuwe Opstellen geeft hij het vak een nieuwe dimensie. Hij geld dan ook als een van de innovatieve leidende mensen in dit veld. Hij heeft in de afgelopen 20 jaar duizenden mensen en organisaties begeleid in Nederland en Wereldwijd.
In zijn eigen Academie voor Opstellingen geeft Hylke als meester opsteller en systemisch leiderschapsexpert les en begeleidt hij opstellingen. Dagelijks laat hij met zijn ontwapende, onverschrokken stijl  mensen en organisaties bewegen naar zichzelf, hun kracht en hun doelen.

Lees meer

Dechen Radovic

Dechen Radovic

Opsteller

Dechen Radovic (1976) studeerde sociaal pedagogische hulpverlening en psychologie en culturele antropologie.

Het persoonlijke proces is altijd leidend in het leven en het werk van Dechen. Zo kwamen familieopstellingen en de manier hoe Hylke hiermee werkt, op haar pad. Naast het systemische werk, vindt zij geweldloze communicatie ook een mooi gereedschap om mee te werken binnen relaties.

Dechen woont en werkt in Amsterdam.
Binnen de academie werkt zij veel samen met Hylke op het gebied van liefde seksualiteit en relaties. Zij werkt samen met Hylke op deze vlakken in de jaaropleiding. Ook samen met Hylke begeleid zij relatiesessies. Daarnaast doet zij individueel werk en groepen met de thema's relaties, seksualiteit, vrouwelijkheid en ouderschap.

Lees meer

Stefanie Bussing

Stefanie Bussing

Opleider & Opsteller

Ik heb mij gespecialiseerd in ziekteopstellingen en systemisch lichaamswerk. Naast individuele opstellingen en sessies systemisch lichaamswerk (opstellingen via het lichaam), begeleid ik dagworkshops en meerdaagse cursussen rondom de thema’s  ‘Licht op Ziekte en Gezondheid’, Systemisch Lichaamswerk en Aanwezig Zijn in je Lichaam. Ik woon en werk in Haarlem.

Wat me vanaf het begin heeft geraakt in het opstellingenwerk is de eenvoud en helende werking die ervan uit kan gaan, wanneer we ons kunnen overgeven aan ‘het niet weten’. Mijn werk en specialisme weerspiegelen in die zin tegelijkertijd ook de reis die ik zelf gegaan ben in het aanwezig zijn met dat wat er is.

Lees meer

Martijn Haan

Martijn Haan

Opsteller & Assistent

Martijn Haan heeft zijn opleidingen systemisch werk gedaan bij Latitude opleidingen in Groningen en vervolgens de cursussen, jaaropleiding en vervolg-jaaropleiding en verdieping bij de Academie voor Opstellingen. Martijn werkt ook als teamcoach bij het Ministerie van OCW.

Hij heeft zich gespecialiseerd in organisatieopstellingen en individuele loopbaanopstellingen. Een individuele loopbaanopstelng helpt om het perspectief in je leven helder te krijgen en te ervaren waar je echt voor wil gaan.
Wanneer wat verborgen was er mag zijn, dan worden verbindingen weer zuiver.

Martijn woont en werkt in Heiloo. Hij begeleidt organisatieopstellingen en individuele (loopbaan)opstellingen. Binnen de academie assisteert hij verder in de Jaaropleidingen en bij LEEF! "The Journey".

Angelique Sterkman

Angelique Sterkman

Organisatie, Financiën & Opsteller

Angelique Sterkman (1971) studeerde Organisatie Sociologie aan de Universtiteit van Amsterdam. Daarna heeft ze 8 maanden gereisd door Australie en Nieuw-Zeeland. Teruggekomen is zij gaan werken bij een evenementen bureau, een marketingonderzoek bureau en bij het Amsterdams Uit Buro als projectleider. Na een jaar of 5 is zij opnieuw gaan reizen, met haar vriend (nu man) Jeroen naar Azie en weer naar Australie en Nieuw-Zeeland. Teruggekomen zijn Jeroen en Angelique verhuisd naar Heiloo en daar zijn 2 kinderen geboren. Via het NLP instituut in Limmen maakte ze kennis met systemisch werken en dat intrigeerde haar enorm. Het duurde nog 10 jaar voor ze ook echt aan de jaaropleiding is begonnen. Inmiddels werkt zij voor de Academie en daarnaast coacht zij kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Angelique regelt de planning en coördinatie en doet daarnaast ook een stuk van de boekhouding. Samen met Hylke en collega’s werkt zij aan de ontwikkeling en groei van de Academie.

Karin van Duuren

Karin van Duuren

Secretariaat, Assistentschap & Opsteller

Karin van Duuren (1960) startte haar carrière als een bij Schoevers opgeleide secretaresse. Als autodidact heeft ze zichzelf omgeschoold tot DTP'er en deed ze jarenlang de layout van wetenschappelijke tijdschriften en boeken.
Na een eerste echtscheiding kwam er een ommekeer en ging ze het persoonlijke ontwikkelingspad lopen. Tijdens haar opleiding als Holistisch Therapeut kwam ze voor het eerst in aanraking met familieopstellingen. Meteen greep dit haar. Na het zien van een webinar van Hylke, wist ze dit is mijn weg, van hoofd naar hart.
Na eerst de 8-daagse cursus gevolgd te hebben, was toch de logische vervolgstap de Jaaropleiding. Nu loopt zij nog steeds mee in de verdiepingsgroepen om haar eigen reis te vervolgen.

Als klant zal je bijna altijd contact met Karin hebben. Of het nou gaat om (inhoudelijke) vragen of om praktische zaken.
Naast het kantoorwerk assisteert zij in de Jaaropleidingen in de persoonlijke ontwikkelingsreis LEEF!

Lees meer

Marianne van Vliet

Marianne van Vliet

Redacteur & Opsteller

Marianne van Vliet (1963) studeerde Italiaans en theater en werkte een tijd bij verschillende theatergezelschappen. Na een uitstapje in het bedrijfsleven ontdekte zij Yoga als levenskunst. Zij deed de driejarige Iyengaryoga opleiding en is nu yoga leraar. in 2013 ontmoette zij Hylke en werd geraakt door de innerlijke reis die de opstellingen bij Hylke in haar wakker maakte. Ze deed alle opleidingen binnen de academie en ging het systemisch werk steeds meer integreren in haar werk en leven.
Marianne woont en werkt in Heiloo (Noord-Holland) Zij is getrouwd met Martijn Haan, ze hebben twee kinderen samen.

Marianne schrijft en redigeert de  teksten voor de website familieopstellingen.nl en voor de Nieuwsbrief. Samen met Hylke werkt zij aan de publicaties van de Academie. Marianne geeft ook introductie workshops familieopstellingen in Heiloo.

Karin Molenaar

Karin Molenaar

Adviseur

Zij is de oudste binnen de geledingen van de academie. Als bijna 70 jarige wil zij graag betrokken zijn bij deze bijzondere werkvorm van reizen in de ziel.
Zij heeft jaren als manager in de gezondheidzorg gewerkt (diverse  fusies meegemaakt) en heeft veel ervaring in o.a. coachend leidinggeven en omgaan met veranderingen in lerende organisaties. Haar eigen processen en reizen deed ze via de opleidingen lichaamsgerichte  therapie, groepsproceswerk, bodywork en  tantra. Naast diverse managementopleidingen, volgde zij ook de opleiding voor loopbaanbegeleiding. In 2006 ontmoette Karin Hylke tijdens een organisatiebijeenkomst, waar na een fusieproces een nieuwe visie en doel geformuleerd moest worden. De bijdrage die Hylke (organisatieopstelling) hier in had, raakte haar bijzonder. Zij volgde in 2007 een van de eerste opleidingen bij Hylke tot familieopsteller.

Zij is getrouwd (47 Jaar) met George Molenaar, wiskundige, zij hebben 2 zonen en 6 kleindochters.

Monique Ansia

Monique Ansia

Eventmanager, Opsteller & Assistent

Monique Ansia (1979) is haar werkzame leven begonnen als leidinggevend kapster.

Daarin was het fijn om met mensen te werken en mensen te ontvangen. Ze was  toen al met de diepere lagen in de mens bezig en merkte keer op keer hoe haar dat intrigeerde. Zij deed een EMDR traject om diepere traumas/thema's  zichtbaar te maken( misbruik) en te verwerken, en ontdekte toen familieopstellingen. Na een aantal workshops bij Hylke heeft ze het gehele opleidingsprogramma doorlopen.

Monique assisteert in de Jaaropleidingen, doet het Eventmanagement voor de workshops van Hylke. Ze begeleid ook individuele opstellingen. Haar specialisatie is het thema misbruik.
Monique weet je ook als je jezelf helemaal hebt afgesloten weer naar je gevoel te brengen.

Steph van der Heijden

Steph van der Heijden

Assistent & Opsteller

Steph van der Heijden (1970) studeerde klinische en gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht. Na enkele jaren als therapeut werkzaam te zijn geweest in de psychiatrie kon ze zich niet meer vinden in de werkwijze van de reguliere geestelijke gezondheidszorg en begon een praktijk in energetische therapie. Ze volgde daartoe cursussen in reiki en energetisch werk, maakte spirituele reizen naar verschillende krachtplekken en volgde een opleiding tot astroloog en sjamanistisch genezer.

In 2015 heeft ze de Jaaropleiding bij Hylke gevolgd. Ze was meteen verknocht aan zijn manier van werken. Nog steeds loopt ze ook mee in de verdiepingsgroepen.

Steph is momenteel assistent in de Jaaropleidingen en geeft daarnaast individuele sessies in het midden van het land (Utrecht).

Sasja Nicolai

Sasja Nicolai

Schrijver & Redacteur

Sasja is antropoloog en werkt als ondernemerscoach en schrijver/redacteur, vooral voor grote nationale bedrijven als Boskalis, Bavaria en Suez. Ze is gegrepen door het gedachtegoed en het werk van Bert Hellinger en Hylke Bonnema. Ze draagt er als vakvrouw met plezier aan bij dat nog veel meer mensen er mee kennismaken, groeien en uiteindelijk tot bloei komen. Sasja werkt in Rhenen en woont daar ook, met haar lief en kinderen.

Sasja schrijft samen met Hylke aan zijn boeken en blogs.
“Tekst is onmisbaar om de passie van de Academie voor het Opstellen over te brengen. Met woorden kun je mensen in beweging brengen. Juist ook in de huidige beeldcultuur. Je kunt mensen overtuigen dat het dit het juiste moment is voor verandering, het perfecte moment om eindelijk die ene stap te zetten. Lezen kan ook een verrijkende ervaring zijn.

Ik vind het mooi om iemand die zo gedreven is als Hylke te ondersteunen bij het uitdragen van zijn missie en visie. Samen met hem iets creëren vind ik een verrijkende ervaring. Als ik mijn vakkennis en ervaring inbreng, en hij de zijne, ontstaat er keer op keer iets bijzonders.”

GRATIS videotraining 'Geld Verdienen met je Roeping'

Vind je roeping! Leef je passie. En durf daarmee ook genoeg geld te ontvangen

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS webinar ‘Geld Verdienen met je Roeping’

Vind je roeping! Leef je passie. En durf daarmee ook genoeg geld te ontvangen 

You have Successfully Subscribed!

GRATIS videotraining 'Systemisch coachen'

Hylke leert je te vertrouwen op je intuïtie. Hij laat je ervaren hoe jij bij jezelf blijft en jouw gevoel kunt inzetten in de coaching.

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Stress'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Burn out'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Depressie'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Leef de Liefde'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

De 'LEEF' Challenge

De LEEF! Challenge gaat over leren voelen: van vernauwende denk- en gedragspatronen naar luisteren naar je gevoel en vertrouwen op je intuïtie. 

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS 'Handboek Familieopstellingen'

Ons 'Handboek Familieopstellingen' laat je in 7 stappen zien hoe je met hulp van blaadjes zelf het effect van een opstelling kunt ervaren. 

Je krijgt een mail met daarin een link om het handboek te downloaden