‘Met jou komt het wel goed’, zei haar vader altijd 

Hoe geld te verdienen met je roeping? Ik ben hier al mijn hele leven mee bezig en super dankbaar dat ik geld mag verdienen met mijn roeping. Het vervult mijn hart. Om het jullie ook te leren en mee te nemen op deze reis wilde ik, behalve mijn eigen verhaal, nog een aantal andere bijzondere verhalen laten vertellen. Verhalen van bijzondere mensen, die er in geslaagd zijn geld te verdienen met hun roeping. Bij het ontstaan van dit idee moest ik direct aan Inez van Oord (Happinez) denken.

Inez heb ik tien jaar geleden ontmoet, toen ik haar had uitgenodigd voor een sessie familieopstellingen. Ze reageerde positief op mijn verzoek haar te interviewen en in februari werd ik door Inez met thee ontvangen in haar huis op een van de Amsterdamse grachten. Met de centrale vraag: hoe zij zo succesvol heeft kunnen worden door het volgen van haar roeping.

Inez startte in 2003 met het magazine Happinez. Een magazine over bewustwording, en spiritualiteit in de ruimste zin, dus van Boeddha tot Jezus of Mohammed. Na alle lifestyle was dit het eerste mindstyle magazine. Het ging niet over wat je moet hebben, maar over wie je wil zijn. Dat was even iets anders…

In de overvolle tijdschriftenmarkt werd het magazine ongekend populair. In 2009 verkocht Inez Happinez en richtte ze zich op andere dingen. Ze onderneemt nog steeds. Een nieuw idee voor een magazine Humanize kwam niet van de grond; ‘het verschil was dat Happinez voor jezelf was en Humanize voor de wereld. Het was te groots, te veelomvattend.’ Dit jaar verschijnt haar eerste boek.

Hylke: We beginnen in ons leven vaak met pijn.  Hoe was dat voor jou?

Inez: ‘Het idee Happinez ontstond gek genoeg in een droevige periode. Ik was ongelukkig met m’n werk, veel te druk, te zwaar, ongelukkig in de liefde… Op een avond ben ik gaan zitten en heb ik alles opgeschreven waar ik afscheid van kon nemen. Dus die baan mocht weg, de man kon weg, de hond die daar bij hoorde, het huis…. Alles kon weg. En  dat idee, dat alles wegvalt, maakte me zo ongelooflijk ongelukkig. Ik vergeet dat moment nooit meer.

En opeens kwam daar een totaal andere gedachte: wat wie of wat blijft over als alles waar ik zo had gehecht ben, als dat alles weg is…. Dat moment is de grote ommekeer geworden. Want opeens voelde ik: dan blijf ik over. En wat is dat ‘Ik” dan?  In de spiritualiteit, in filosofie, in de psychologie…  Het was het begin van een geweldige zoektocht, Hoe kunnen we vertrouwen op het Zelf zonder afhankelijk te zijn van de buitenkant. Dat idee vervulde mijn leven.

Dus een idee ontstaat niet omdat je er geld mee wil verdienen. Zo gaat het niet! Het wordt (eventueel) een succes omdat het idee uit je zelf komt, omdat je er altijd mee bezig wil zijn, niet meer kan stoppen, het idee komt uit elke cel, haar en huid,  hart en ziel…. Dat voelen mensen, die bezieling is aanstekelijk    

Hylke: Hoe ben jij je blokkades aangegaan? Hoe heb je ruimte gemaakt?

Inez: ‘Mijn grootste oefening was: loslaten waaraan ik gehecht was. De zekerheid, het huis waar ik zo graag was. Als je een eigen bedrijf begint moet je alles op het spel durven zetten. Niet roekeloos, maar je mag wel onderzoeken wat er gebeurt als…. Ik ben naar het kleinste huurhuis gaan kijken, met het idee: als dit mislukt, dan moet ik uit mijn boerderijtje. Kan ik daar wonen, op een paar vierkante meter? Natuurlijk kan ik dat.  Dat was een mooi voorbeeld van angsten (verlies) omzetten in mogelijkheden, en vooral ook in dankbaarheid voor alles wat ik wel had.

Hylke: Waar zoek je nog naar?

Inez: ‘Ik vind werken heel leuk. Maar ik kan er ook te ver in gaan. Dan moet ik de leegte in. Alleen zijn. Als ik alleen ben, echt op mezelf, kom ik meteen weer in verbinding met mezelf. Maak van jezelf een workshop, zelfreflectie is blijvend, een continu proces. Alleen zijn, nadenken, voelen en eerlijk zijn met jezelf vergt wel moed. Jezelf goed kennen, is jezelf serieus nemen.’

Hylke: Hoe is jouw relatie met geld? Denk je overvloed of in beperking?

Inez: ‘Werk je plan uit en maak gebruik van je netwerk. Er zijn altijd mensen die je mag bellen en die financieel willen bijdragen. Als je voor jezelf wilt beginnen, denk dan: er is een tekort aan goede ideeën, terwijl er genoeg geld is. Laat je niet beperken door het idee dat je geen geld hebt. Die financiering lukt als je plan goed is. (En je hebt er ook een beetje geluk voor nodig.)

Hylke: Welke gouden tips heb je voor de mensen?

Inez: ‘1: Een leuk ideetje is niet goed genoeg. Het moet een persoonlijk verlangen zijn om dit plan uit te werken. Het moet bijna een noodzaak zijn.  2: Je hart volgen is níet romantisch. Het is heel hard werken. Het kan je verlies opleveren, maar dat geeft niet, want dit is wat je wilt. Je moet bereid zijn om alles op te geven. 3  Wees bereid in de modder te staan. 4: Bepaal je koers. Weet zeker wat bij jou past, bij jouw product past, wat jouw visie is. Laat je niet beïnvloeden, blijf trouw aan je idee. Blijf trouw aan jezelf.  5:  Vergelijk je niet met anderen.

Hylke

Wat ik zo leuk vind aan Inez is dat ze oprecht is. Bovendien vertelde ze iets over haar vader dat me raakte: hij zei altijd tegen haar ‘Met jou komt het wel goed, je kunt het’. En dat is precies wat ik nu tegen jou zeg: je kunt het!

Dagworkshop ‘Geld Verdienen met je Roeping’

Zelf ook eindelijk eens echt te roeping gaan leven en hier echt geld mee te gaan verdienen ook? Doe op zaterdag 4 juli mee aan de dagworkshop ‘Geld Verdienen met je Roeping’. Vorige edities van deze workshop waren altijd ruim voor aanvang helemaal volgeboekt, dus als je voelt dat je hier nu eens echt mee aan de slag wilt wacht dan niet te lang met je aanmelding.

Vertel ons hieronder in het reactie veld wat je diepste verlangen is. Welke roeping wil jij leven?

Degene met de mooiste reactie wordt beloond met een GRATIS ticket voor de workshop ‘Geld Verdienen met je Roeping’ t.w.v. € 95  op 4 juli in Amsterdam.  Je kunt reageren tot 30 juni.

[hcshort id=”10″]

Gerelateerde Berichten

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden