...

De verschillende lagen In Je Systeem

Eerst is er de buitenkant, je persoonlijkheid en ego. Een sociaal masker. Hier vinden je denken en handelen plaats. Vervolgens zitten daaronder je emoties verborgen. De overtuigingen die je sturen. Daar kun je echt last van hebben, als ze je blokkeren, zoals angst vaak doet, of ze zitten je in de weg in je relaties, zoals boosheid of voelen simpelweg als kramp en spanning in je lijf.

Deze emoties noemen we secundair omdat ze afgeleid zijn. Het zijn oude overlevingsstrategieën, gestolde, onuitgesproken en/of onuitgedrukte gevoelens. Oude verhalen van schaamte, schuld, angst, verdriet en boosheid, enzovoort, die je tegenhouden om voluit te geven en voluit te nemen in liefde, werk en leven.

Schuld en schaamte bestaan alleen op secundair niveau, niet meer op primair niveau. Secundair verdriet is ook aangeleerd en levert ons ‘ziektewinst’ op: krokodillentranen. Net als de overige secundaire emoties zijn ze niet passend bij wie je werkelijk bent en houden ze het oude in stand, zoals het is. Onze persoonlijkheid wil ook niet veranderen.

Daaronder zitten je echte gevoelens, je echte verlangen. Het grote verschil is het hier-en-nu. Emoties zijn gebaseerd op het verleden en gevoelens op wat je nu werkelijk wilt, je verlangen. Dit noemen we primair, omdat het transformeert. Primair brengt beweging. Als iemand primair boos (vanuit oprechte gevoelens) is, dan voelen we er respect voor en raakt het onze kern (in tegenstelling tot iemand die boos is vanuit emotie, dat komt vaak niet of onvoldoende aan).

Daaronder zit dan weer je ziel, je kern, je essentie. Je rauwe, liefdevolle kern, vol met pure energie, levensenergie, seksuele energie. Klaar om samen met het universum je zielsdromen waar te maken.

In de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen  die straks in maart 2019 weer start leggen we deze weg van buiten naar binnen helemaal af. Zo transformeren we van emoties naar gevoel, van vastzitten naar stromen, van verwarring naar wijsheid en van angst naar liefde. Ben je geïnspireerd en wil je echt investeren in jezelf en het leven? Mag ik je dan nog een filmpje laten zien van Marlene, die vertelt over haar reis in de jaaropleiding van buiten naar binnen?

 

Vind je het leuk als ik je nog wat meer over de jaaropleiding vertel die straks in maart start? Lees dan hier verder. Tot en met t/m 31 december kun je je nog aanmelden met 1000 euro vroegboekkorting.  

Ik wens je een bezielde midwinter en alvast fijne feestdagen ook. 

 

 

 

 

 

 

 

OPSTELLINGEN ONTDEKKEN?

Ervaar thuis de kracht van intuïtief systemisch coachen en maak een doorbraak in werk, liefde en leven.

Download nu het thuisgids Thuisgids Opstellen. Dan ontvang je ook elke twee weken onze inspiratiemail.

 

 

 

 

 

[et_bloom_inline optin_id="optin_2"]

Gerelateerde Berichten