...

Loslaten in de liefde. Ik weet nog dat mijn leraar Bert Hellinger zei dat sex belangrijker was dan liefde. Hiervan dacht ik altijd poe poe, maar erop door voelend had hij gelijk. En ook ik had een punt. Als we in onze maatschappij spreken over sex dan bedoelen we vaak een soort porno achtige actie die op lust en uiteindelijk op klaarkomen gericht is. Deze vorm van sex is echter niet de diepe sex die Bert bedoelde. Hij bedoelde de diepe verbinding van man en vrouw die wanneer mogelijk een leven voortbrengt. Op het niv eau van de ziel bestaat er geen voorbehoedsmiddel, het is daar alles, volledige overgave. Helemaal jezelf geven en helemaal nemen, prachtig geschenk! Een geschenk dat ons niet alleen fysiek beroert maar ook diep ingrijpt op ons hart. Echt voelen wat het met je doet, geen mechanische please actie maar diepe verbinding beleven, huilen, lachen en diep genieten.

Belangrijk is dan ook in de liefde welke emotionele thema’s spelen er nog die tussen jullie harten in de weg liggen. Denk hierbij aan oude verhalen die onbewust ertussen geschoven zijn. Je voelt je in de onderstroom boos op je partner omdat hij of zij …. Echter het geheim van ons jarenlange onderzoek laat zien dat veel van deze gevoelens gaan over verhalen uit het verleden. We kunnen dus geen mechanische omweg hierom heen vinden, we hebben er echt door heen te gaan. In onze manier werken gaan we dan ook eerst aan de slag om ervoor te zorgen dat deze oude emotionele verhalen worden opgeruimd zodat er weer echt contact kan ontstaan. Dit is soms een taai proces omdat ze erg ingesleten zijn in ons. Daarnaast hebben we opnieuw te leren in het hier en nu gevoelens uit te spreken en het echt aan te gaan met elkaar.

Tegelijkertijd kunnen we leren op een nieuwe manier de intimiteit aan te gaan. We doen dit door naast onze biologische drift onze liefdes verbinding te stimuleren. De dopamine, versus oxytocine balans. Dopamine is de biologische lust en oxytocine de paar binding die uit fijne zachte liefdes gevoelens bestaat. Dit betekent dat we leren om naar ons gevoel te luisteren en dat te verbinden met onze se ks ualiteit. Hart in verbinding met sex. Dit doen we door stap voor stap opnieuw te verbinden vanuit onszelf, niet vanuit door plaatjes gestimuleerde lust, maar echt gevoels contact maken van lichaam tot lichaam in het hier en nu. Het zachte lichaam laten doen wat het graag wil doen, liefhebben vol overgave.

PS. Ik heb heel veel zin in de 3-daagse ‘Leef de Liefde Intensive voor Stellen’ die ik straks in november met mijn geliefde samen hoop te mogen geven . In deze driedaagse intensive voor stellen gaan wij het thema verder uitwerken en onderzoeken. We gaan werken aan de emotionele onderstroom in de relatie door middel van relatieopstellingen, daarnaast gaan we werken aan de communicatie en de intimiteit. Om de verwachtingen duidelijk stellen: let op het gaat die dagen over liefde en de onderstroom tussen jullie. We willen het onderwerp bespreken en daarbij staat veiligheid voorop, het is een liefdesintensive.

Gerelateerde Berichten

× Hoe kunnen we je helpen? Available from 09:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday