Hoe je LEVEN in één jaar ECHT KAN VERANDEREN

Durf jij te vragen? Wil je me even vasthouden? Het is zo helend om over je eigen stoerheid heen te stappen en iemand die je vertrouwt te vragen om je even vast houden.

We zijn soms zo bang om uit te reiken. En de warmte en liefde te ontvangen die we nodig hebben. Ik ben voor een wereld waarbij we op eigen benen staan en echt goed voor onszelf zorgen, maar dan ook echt goed zorgen voor onszelf! Niet alleen voor ons ego pantser, maar ook juist voor ons raakbare hart. Ik wil jou uitnodigen moedig te zijn en goed voor jouw raakbare hart te zorgen

Onze academie staat voor leren voelen en leren door zelf te doen en waar te nemen bij anderen. Van nature werk ik zeer intuïtief en mijn jaaropleiding is denk ik de meest intuïtieve opleiding van Nederland. Ik gebruik geen boeken en volg geen theorie. Aan de oppervlakte is het moeilijk de kaders of de structuur waarbinnen ik werk te herkennen. Mensen die daar erg aan gewend zijn, of daar veel behoefte aan hebben, kunnen het daarom zwaar hebben in het begin met mij. De gevoelsmensen, de creatieven, die vanuit intuïtie reageren, voelen zich direct thuis want missen die kaders niet.

Structuur: 7 thema’s

De jaaropleiding kent 7 blokken met ieder een persoonlijk en een professional thema, dat is de structuur. De precieze invulling van het blok bepaal ik niet van tevoren. Die ontstaat en is per groep verschillend en altijd 'leading edge' op de rand van de nieuwe ontwikkeling. Geen groep is hetzelfde en ik streef naar altijd samen verder groeien. Ik spreek dan ook over samen op zielsreis gaan en over jullie als mijn mede-reizigers.

Lijf, hart en buik

Ik wil jou als deelnemer leren om in je lijf, je hart en je buik te zitten. Dit is soms confronterend. Je krijgt een andere opleiding dan je misschien gewend bent, het is een diepe persoonlijke transformatie reis. Het groepsveld herpakt zich keer op keer, we kunnen verder waar we gebleven waren en zakken dieper en dieper met elkaar. Dat is nodig, want daardoor kan ik je precies dat leren wat zo belangrijk is over opstellingen en de diepe levensstroom die opstellingen ons laten zien.

Zielsreis

Zoals ik al schreef is onze jaaropleiding een zielsreis. Wij horen van echt bijna al onze studenten de afgelopen 15 jaar dat deze zielsreis hun leven ongelofelijk verrijkt en verdiept heeft.

Professional

Met deze persoonlijke verrijking kan je ook als professioneel opsteller aan de slag. Onze jaaropleiding kan je afsluiten als gecertificeerd opsteller. Wij nemen je mee in alle aspecten van het opstellingenvak. Als je kiest voor het écht leren van het vak dan is het zelf oefenen belangrijk. Al worden de meeste van onze medereizigers geen opstellers maar beter in wat ze al doen en wie ze al zijn.

Opleider & Opsteller
In onze maatschappij zijn we gewend om eerst een structuur te krijgen, vanuit het hoofd. Bij Hylke word je gestimuleerd om zelf te gaan voelen. Je krijgt geen kader, en dat brengt je dicht bij jezelf zodat je gaat vertrouwen op je eigen gevoel.
Je krijgt een andere opleiding dan je misschien gewend bent, het is een diepe persoonlijke transformatie reis.

Afronding

Voor het certificaat rond je de jaaropleiding af met een werkstuk. Je kiest daarvoor zelf de vorm die jou past: een verslag, een gedicht, een tekening, een beeld of een performance. Ik vind het belangrijk dat je jouw ervaring verwerkt in deze creatie. Deze presentatie krijgt een plek in de afsluitingsceremonie in blok 7. Dit is een vereiste voor het behalen van het certificaat, en het verkrijgen van de punten voor de Nobco. Met jouw eindwerkstuk veranker je een ervaring in je bewustzijn.

Zo laat je zien dat je in staat bent om je persoonlijke ervaringen te verwerken en om te zetten in een presentatie. Als professional zet je dit misschien later om in een product in jouw praktijk. Ik geloof erin dat dit de manier is om te groeien en echt te leren.

Hylke.

 PS. Ben je geïnteresseerd? Hier kan je meer informatie vinden over onze jaaropleiding familie- en organisatie opstellingen.

 

Ter inspiratie laat ik je graag hieronder de eindpresentaties Judith en Wilianne uit onze jaaropleiding van dit jaar zien:

Mijn Innerlijke ontdekkingsreis - Judith

Een jaar geleden besloot ik me in te schrijven voor de jaaropleiding familie- en organisatie opstellingen. Ik had inmiddels heel veel gezien en gehoord van en over opstellingen en geloofde in het nut en heilzaamheid van deze methode. Er was ook sprake van een innerlijk zeker weten dat ik iets met opstellingen moest gaan doen in mijn leven. Hoe of wat wist ik niet, maar wel dát dat zo was. En zo vertrok ik eind maart op reis naar mezelf. Ik begon mijn reis in de provincie Niets en kon daar voelen hoe het was om nog niet geboren te zijn. Niets is niet niets, niets is alles, al begreep ik dat toen nog niet precies. Ik besteeg de Topp(unt)en van wanorde en kwam via de dorpjes Niets, Nog niets en Worden aan in het plaatsje Zijn. Ik ben geboren, IK BEN! Ik ben herboren! Wat een heerlijk gevoel om te ontdekken dat ik uit liefde ben ontstaan ben, dat ik vol enthousiasme en zin ben gekomen en vol moed het leven betreden heb.

Ik heb in deze provincie geleerd dat ik mag stoppen met mijn best doen. Ik ben immers al goed, want IK BEN. Ik heb veel kracht meegekregen bij mijn geboorte en ik voel aan alles dat ik daar nu nog steeds uit putten mag.

Vol vertrouwen vervolgde ik mijn reis naar het westen, naar het land van Doen en Laten. Door eerst twee dagen te verblijven in het dorpje Moed, kreeg ik inzicht in wat mij in het hier en nu belemmert om ten volle te leven: het verleden zat me nog steeds dwars. Nee, correctie: mijn gedachten over het verleden zaten mij nog in de weg. Ik deed de steden, Oordeel, Boete en Schande aan en kwam met mezelf in het reine. Het lukt me steeds beter oordeelloos naar mezelf te kijken en mezelf te omarmen. De liefde voor mezelf groeit nog elke dag.

De kusten van Waardigheid en Lager Wal lieten me uitkijken op de Zee van mogelijkheden. Dat zorgde ervoor dat ik de moed erin hield en de pijn van verlies en afwijzing kon weerstaan. Het is best uit te houden!

Ik had al zoveel geleerd dat ik de behoefte had om mijn vaardigheden te toetsen. Daarom vloog ik naar het schiereiland De Ontberingen, waar ik leerde pijn soms nestelt in een van je organen. Wanneer dat gebeurt kan je ziek worden.

Zou ik gevoelig zijn voor ziekte en beperkingen? Ik ontmoette veel mensen die lijden in de dorpjes Symptoom, Tegenwind, Ingreep en Besmet en herkende deze staat van zijn niet. Mijn lichaam is in balans, ik voel me niet beperkt. Mijn organen zijn vrij van pijn. Ik ben dankbaar dat mijn oude pijnen zich niet genesteld hebben in mijn organen en dat ik gezond door het leven mag gaan.

Ik had heimwee naar het westen van de belevingswereld en keerde terug naar de stad Hart. Daar aangekomen leerde ik over de liefde voor een ander en voor mezelf. De liefde tussen Paul en mij stroomt, daar hebben de stadgenoten van mee kunnen genieten. Het bevestigde mij dat oude pijn geen belemmering meer vormt om te geven en te nemen. Ik ben in staat me te verbinden met een ander, niet vanuit afhankelijkheid zoals ik dat jaren gedaan heb, maar vanuit liefde voor mezelf en voor de ander. Samenzijn vanuit rijkdom in plats vanuit armoede, hoe heerlijk is dat…?!

Vol energie reisde ik verder naar het Westen en kwam aan in de plaats Speel. In deze stad wonen vooral kinderen en volwassenen die kind gebleven zijn. Ik ontdekte ik dat je ook spelenderwijs kan ontwikkelen. Ik oefende uit mijn hoofd te gaan en wat luchtiger naar het leven te kijken. Spelen, lachen, gek doen. Het leven is dan nog intenser! Ik snap nu de betekenis van het woord BE-LEEF: wees het leven zelf. En geniet!

Het lukte me om ten volle te leven. Ik leef, met heel mijn hart en ik straal dat het grootste deel van de tijd ook uit. Ik Leef! Niet voor niets reisde ik dus af naar het Stadje Groei, ik was klaar om door te groeien. Ik ontmoet mensen die mijn kracht en mogelijkheden zien. Mensen nodigen me uit met hen dingen te ondernemen, mensen komen bij me en vragen me om raad. Ik word gezien en ik durf me te laten zien.

Ik ben sinds oktober in een flow geraakt die mij nog naar hele mooie momenten gaat brengen, ik voel het! Ik heb mijn verlaten en eenzame gevoel getransformeerd naar een nieuwe kracht die nieuwe dingen kan laten ontstaan. Niet langer meer ben ik die zielige vrouw, die niet meer bij de groep hoorde, niet langer voel ik me de verstotene. Nee, ik ben diegene die de kracht en moed had haar eigen familie tijdelijke te verlaten om patronen doorbreken, zodat ik in het hier en nu een nieuwe stam kan stichten. Mijn innerlijke ontdekkingsreis leerde mij dat.

De mooiste reis is de reis in jezelf, zegt Hylke en ik ben het daar volledig me eens. Doordat ik mezelf ontmoet heb kan ik kleur geven aan mijn leven en de ander ontmoeten via mezelf. Mijn reis stopt niet hier, ik heb nog veel te ontdekken over mezelf. Er zijn nog deurtjes die niet geopend zijn geweest en die vragen om erkenning. Ik voel me sterk en dapper genoeg om verder te reizen en ik heb er zin in. Tot ziens!

De Rode Draad - Wilianne

De rode draad door mijn leven.

Is onderweg ergens gebroken.

Na jaren de draad weer gevonden.

En daar de naald gestoken.

Het verleden is gehecht

De knoop is de herinnering

Die als eindpunt en als nieuw begin

De start was voor verandering

De draad vertelt mijn verhaal

Van het verlangen om te leven

Om op zoek te gaan naar wie ik ben

En hoe mijn leven zin te geven

Zo begon de reis

Van hoofd, naar hart, naar Zijn

En na elke nieuwe stap

Bleek er nog meer te zijn

Ik, als deel van een groter veld

Met een ouder- en voorouderlijn

Kijken naar wat gezien wil worden

Om als “ik” steeds meer te Zijn.

De oogst van de jaaropleiding

Hang ik als parels aan mijn draad

Om me elke dag te herinneren

Waar leven met bezieling voor mij over gaat

 

GRATIS STARTEN?

Zelf met opstellingen aan de slag? Ons 'Handboek Familieopstellingen' laat je in 7 stappen zien hoe je met behulp van blaadjes zelf het effect van een opstelling kunt ervaren. Vraag het 'Handboek Familieopstellingen' hiernaast aan. Dan ontvang je ook elke twee weken onze inspiratiemail.

Gerelateerde Berichten

GRATIS videotraining 'Geld Verdienen met je Roeping'

Vind je roeping! Leef je passie. En durf daarmee ook genoeg geld te ontvangen

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS webinar ‘Geld Verdienen met je Roeping’

Vind je roeping! Leef je passie. En durf daarmee ook genoeg geld te ontvangen 

You have Successfully Subscribed!

GRATIS videotraining 'Systemisch coachen'

Hylke leert je te vertrouwen op je intuïtie. Hij laat je ervaren hoe jij bij jezelf blijft en jouw gevoel kunt inzetten in de coaching.

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Stress'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Burn out'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Depressie'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Leef de Liefde'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

De 'LEEF' Challenge

De LEEF! Challenge gaat over leren voelen: van vernauwende denk- en gedragspatronen naar luisteren naar je gevoel en vertrouwen op je intuïtie. 

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS 'Handboek Familieopstellingen'

Ons 'Handboek Familieopstellingen' laat je in 7 stappen zien hoe je met hulp van blaadjes zelf het effect van een opstelling kunt ervaren. 

Je krijgt een mail met daarin een link om het handboek te downloaden